Zádorfalva község címere

Zádorfalva község címere álló, csücskös talpú, zöld színű tárcsapajzs. Alul arany hullámpólyával; a pajzs mezejében élével kifelé és hegyével lefelé fordított ezüst ekevas és -csoroszlya által kísért három ezüst búzaszál lebeg. A pajzson félig jobbra fordult, zárt katonai sisak, rajta háromlombú aranykorona; az oromdísz kitárt szárnyú, szembe néző ezüstsas, amely fölött hét aranycsillag látható. A foszlányok színe vörös és arany. A pajzs alatt egy szalag lebeg ZÁDORFALVA felirattal.

Zádorfalva község
Kép: Endre FeketePanoramio

A teljes címer a település kuriális község jellegét idézi. A pajzson látható hullámpólya a Szuha-folyóra és ezáltal a természeti környezetre utal, míg az ekevas, a csoroszlya és a három búzaszál - a régi pecsét ábrája - az önkormányzat előzményeire, ugyanakkor a mezőgazdaság jelentőségére is. A sas a történeti Gömör vármegyét jelképezi, amelyhez a község tartozott. A csillagok azokra az eredeti településrészekre emlékeztetnek, amelyekből a hagyomány szerint a mai község létrejött.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei