Zajk község címere

Zajk község címere csücskös talpú pajzs. A pajzs kék mezejében lebegő ezüst ásófej, melynek jobb és bal oldalát lebegő arany búzakalászok veszik körül. Pajzstartók: girlandon jobbról-balról egy-egy ágaskodó, vörös nyelvű aranyszarvas látható. A címerpajzs felett lebegő fekete kontúros aranybetűkkel ZAJK felirat szerepel.

Zajk község
Kép: Horvath1940Panoramio

Zajk község legjelentősebb ősi családja a nemes Zichy család. A levéltárban talált források azt bizonyítják, hogy Zajk és Zich helységről nevezettek legelőször a Zichy család törzsősei. Mivel ezen ősi család a község nevét vette fel, ezért a Zichy család címerét alkotó motívum, a kék csöcskös talpú pajzs, amelyet aranygirlandon álló ágaskodó aranyszarvasok tartanak, Zajk község címer kompozíciójának is alapját képezi.

A pajzs kék mezejében ezüst ásófej, amelynek jobb és bal oldalát arany búzakalászok veszik körül, a település 1851. évi pecsétje alapján a mezőgazdaságot jelképezi. A faluban élő emberek többsége még a mai napig is földművelésből él. Az erdőségek, a sokszínű és változatos táj, a természeti környezet, ez jelenti Zajk községet az itt lakók és a messziről ideérkezők számára.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei