Zákány község címere

Zákány község címere álló csücskös talpú tárcsapajzs, melyet hullámos ezüstpólya vág ketté.

  • A pajzs felső kék mezejében lebegő helyzetű ezüst sasszárny, melyet a mező jobb felső sarkában emberarcú aranynap kísér.
  • A pajzs alsó zöld mezejében lebegő helyzetű, hegyével lefelé, élével jobbra fordított ezüst ekevas, tőle balra három, enyhén hajlított, bal haránt helyzetű, három arany búzakalász szerepel.

A címerpajzsot mindkét oldalról egy-egy alul keresztbe tett és összekötött szárú, zöld levelekkel és kék szőlőfürtökkel megrakott szőlőinda keretezi.

Zákány község
Kép: A. Zoltán Sárdi ('SAZ BP')Panoramio

A címer alkotói szándéka szerint a szárny a Dráva és a Kotró természeti környezetére utal, ugyanakkor a vasút szárnyaskerék emblémájára is utal, kifejezve ezzel a vasút szerepét, mely jelentős szerepet játszott a település történetében. Zákány a Dráva partján, az országhatárnál fekszik. Az ezüst hullámpólya a folyót is és a határvonalat is megjeleníti. Az alsó mező elemei a tradicionális mezőgazdaságra utalnak, a szőlőindák a szőlőtermesztésre.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei