Zala község címere

Zala község címere ívelt oldalú ékeléssel három részre osztott álló háromszögű, és aranyszínű pajzs, melynek első és második aranymezejében egy-egy csúcsával felfelé álló vörös juharlevél (acer rubrum) látható. A kék mezőben lebegő aranykoronából kinövő természetes színű öt-öt ágú agancspár között széles végű ezüstkereszt lebeg, fölötte fekete ecsettel átdöfött lebegő helyzetű arany festőpaletta.

Zala község
Kép: Attila KissPanoramio

A címer a település két nevezetességét jeleníti meg. A Zichy családnak már a XV. századtól voltak Zalán birtokaik, és egészen a XX. századig igen jelentős szerepet játszottak a település életében. A jobbágyfelszabadítás idejében Zichy Mihály és testvére, Antal fel parcelláztatták birtokaik egy részét a falu lakói között. A világhírű festő, Zichy Mihály emlékét ma múzeum őrzi a faluban, melyet sokan látogatnak. A család szerepére a Zichy címerből vett agancsok között lebegő kereszt, Zichy Mihályra a festőpaletta emlékeztet. A két juharlevél a kúria parkját, mint természetvédelmi területet jeleníti meg.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei