Zalalövő város címere

Zalalövő címere csücskös talpú pajzs. A pajzs bíborvörös mezőjében, a pajzsfőben jobbra mutató ezüstszínű páncélborítású, bárdot tartó levágott kar, a pajzsderék mezőben az 1830-as években épült kőhíd aranyszínű metszete látható. A kék színű pajzstalpon két ezüst hullámpólya látható.

Zalalövő város
Kép: Lenk LászlóPanoramio

A 20. század elején a "Zala Vármegye Zalalövő Község" és "Zala Vármegye Budafa Község" használatos pecsétben található pajzs alakját követi. A kék színű pajzstalp mezőben, az ezüsthullám a Zala-folyót, a pajzstalp közepének alsó részében található ezüstrész pedig a Borostyán-tavat szimbolizálja.

A díszhelyen a páncéllal borított kar a 17. századi végvári vitézséget, a kézben tartott bárd az 1927-ben neoromán stílusban felépült templom védőszentjét, Szent Lászlót szimbolizálja.

A római uralom idején a községen keresztül vezetett Poetivio felé a legjelentősebb út a "Borostyán út", a nyomvonalra épült az 1830-as években téglából és kőből készült híd. A helyi idősebb emberek "római hídként" emlegetik, melynek metszete a pajzs pólyahelyén van. A pajzsláb kék színe áttételesen a nagyközségben élő emberek boldogságát is érzékelteti.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei