Zalasárszeg község címere

Zalasárszeg címere kissé kerekített oldalú, háromszögű pajzs ezüst pólyával. A pajzsfő jobb oldalán, aranyalapon zöld heraldikai rózsa, a pajzsfő bal oldalán, zöld alapon arany heraldikai liliom. A pajzs talpon, kék alapon, arany zárt alakzatú harang. A címerpajzs alatt aranyszalagon, fekete nagybetűs ZALASÁRSZEG felirat.

Zalasárszeg község
Kép: Kovács GyulaPanoramio
  • A pajzsfőben található heraldikai rózsa a község mezőgazdasági múltjára és jelenére utal, de jelképezi jelen esetben a fát, a gyümölcsöt, a virágot, azt, hogy itt található Európa legnagyobb összefüggő nagyüzemi körtése.
  • Az arany és zöld színek a természetet, a mindenkor megújulásra képes életet jelenti. Az arany szimbolizálja a gazdagságot és a zöld a természetet. E kettő kombinációja a pajzsfőben a természetből nyert gazdagságra, a fent említett gyümölcsösre utal.
  • A heraldikai liliom a hosszú életet, a községben és a természetben való hitet szimbolizálja.
  • A kék alapon található harangnak nagy a jelentősége, ugyanis a település földrajzi nevei között a török idők alatt a „ Harangoskút” elnevezés szerepel, amely arra utal, hogy a településen elrejtettek egy harangot a török hódító hadjáratok idején. A harang forma a község katolikus hagyományait az emberek vallásos hitét is jelentheti.
  • Az alapul szolgáló kék szín a béke, a nyugalom utáni vágyat szimbolizálja, jelenléte a címeralapban az együvé tartozás, a barátság jelképe.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei