Zalaszegvár község címere

Zalaszegvár község címere álló helyzetű, gallérozott, kerek talpú pajzs.

  • A zöld gallérban egy-egy lebegő, felegyenesedett aranyoroszlán egy aranykoronát tart a mancsában. Az oroszlánok kifelé néznek, nyelvük vörös, és lábaikon fekete karmok láthatók. A jobb oldali oroszlán: bal mancsával aranykoronát, jobb mancsával egy aranymarkolatú ezüstszablyát tart. A bal oldali oroszlán: jobb mancsával koronát, baljával szablyát tart. A két szablya ezüstpengéje átlósan keresztezi egymást.
  • A zöld gallér alatti kék mezőben: zöld talajon álló, ezüsttéglákból rakott vár látható. A várfal közepén kapu nyílik. A várkapu fölé egy kétablakos, vörös tetőzetű ezüsttéglákból rakott vár látható. A várfal közepén kapu nyílik. A várkapu fölé egy kétablakos, vörös tetőzetű ezüsttorony magasodik. A zöld talajt egy ezüstpólya szeli ketté.
Zalaszegvár község
Kép: David Gábor SzabóPanoramio

A két aranyoroszlán és a korona Hosztót és Zalaszegvár közös hegyközségének pecsétjéből származik. Az aranykorona Zala megyét jelképezi, mivel a község valaha ide tartozott. A két oroszlán Szegvár hős védőinek állít emléket, akik a törökök ellen harcoltak. Az ezüstvár a település nevét adó, és romjaiban még máig is látható várat jelképezi, amely a Marcal-folyó egy szegletében épült.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei