Boda község címere

Boda címere álló, háromszögű barokk pajzs, melynek oldalai ívesek, és felső csúcsaikban körívben záródnak. A pajzs felső éle a körívekből két homorú ívvel középen hármas tagolású motívumban záródik. A kék pajzsmezőben ezüst pajzsláb, melyben zöld barokk indamotívum lebeg. A kék mezőben középen arany trónszék vörös kárpittal.

  • Tőle jobbra (a trón által kissé takarva) fehérruhás lebegő angyal természetes színében, aranyhajjal és -szárnyakkal, mellén keresztbe vetett aranystólával. Jobb kezében vörös szívet tart maga előtt.
  • A tróntól balra, az előtérben (a trónt kissé takarva) a király alakja áll természetes színében, uralkodói ornátusban: hosszú fehér ruhában, vörös palástban, vörös harisnyában és lábbeliben. A fehér ruhán derékban aranyszínű csatos öv. A király fején arannyal a magyar Szent Korona, baljában arany, kettős keresztes országalma, jobbjában arany jogar. A palástot fent aranypánt tartja össze. A trónon azért nem ül senki, mert a király még nem volt beiktatva.

A pajzs alatt lebegő aranyszalagon BODA felirat fekete betűkkel. A szöveg mellett két oldalt egy-egy díszpont látható.

Boda község
Kép: Gyulai GedeonPanoramio

Az interneten elterjedt ábrázolással ellentétben Boda címerén az arany trónszék középen helyezkedik el, az angyal mellén keresztbe vetett stóla aranyszínű, a király derekán aranyszínű csatos öv, valamint a baljában arany, kettős keresztes országalma látható. A címer ezüstmezejében az indamotívum zöld színű.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei