Zamárdi város címere

Zamárdi város címere ezüst hullámpólyával vágott, álló levágott sarkú, csücskös talpú tárcsapajzs, melynek felső kék mezejében a hullámpólyából huszonegy sugarú aranynap tűnik elő. Az alsó kék mezőben zöld hármas halom középsőjén, lóherevégű, ezüst apostoli kettős kereszt áll, melyet mindkét oldalról egy-egy lebegő, két levéllel megrakott arany szőlőfürt kísér.

A pajzs fölött kiterjesztett szárnyú, vörös csőrű fehér sirály repül balra. A címerpajzsot alulról egy-egy keresztbe tett szárú, aranymakkokkal megrakott zöld tölgyfaág keretezi.

Zamárdi város
Kép: Mone2008Panoramio

Az ezüstpólyából előtűnő nap és a pajzs fölött repülő sirály a Balaton szépségét, a napsugarak által alkotott "aranyhidat" kívánják jelképezni. A hármas halmon álló kettős kereszt azt szimbolizálja, hogy a településen a középkortól kezdve több egyházi birtokos váltotta egymást. A szőlőfürtök a település évszázados szőlő- és borkultúráját, a tölgyfalombok nagykiterjedésű erdőterületeit jelképezik.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei