Zámoly község címere

Zámoly címere álló helyzetű, zölddel és arannyal harántnégyelt, háromszögű pajzs.

  • A felső zöld pajzsmezőben egy lebegő arany méhkas látható. A méhkas alatt, valamint jobb és bal oldalán három aranyméh lebeg szabályos háromszög alakzatban.
  • Az alsó zöld pajzsmező közepén egy lebegő kerék nélküli aranyeke látható.
  • A jobb és bal oldali arany pajzsmezőben egy-egy lebegő zöld szőlőfürt van szimmetrikusan elhelyezve. A szőlőfürtöket két-két zöld levél övezi.
Zámoly község
Kép: GyurIcaPanoramio

A pecsét központi motívuma egy méhkaptár, körötte repkedő méhekkel. A kaptár mögül kibukkanva mezőgazdasági szerszámok: eke, kasza, fagereblye és cséphadaró láthatók. A kaptár előtt egy búzakéve fekszik.

  • A méhkaptár Zámoly lakóinak dolgos, szorgalmas életét jelképezi. A szorgos méhek azt a szívós akaratot szimbolizálják, amely a falu lakóit évszázadokon keresztül átsegítette a történelem válságos esztendőin, egyben kifejezi a mai zámolyiak jövőbe vetett bizalmát.
  • A szőlő, mint bibliai motívum, a bőség és a gazdagság szimbóluma volt. A Zámoly címerében szereplő szőlőfürtök konkrétan az ott termő borokra utalnak. A község a híres móri borvidékhez tartozik, borainak íze, zamata vetekszik a névadó móri borokkal.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei