Zánka község címere

Zánka község címere álló, csücskös talpú, vörös színű pajzs, amit pajzsderékban egy zöld mező vág el. A zöld mezőben alul egy kék színű mező, fekete hullámos vonalakkal a közepében.

  • A zöld mezőben egy vörös és ezüsttetős templom rajza látható.
  • A vörös mezőben jobb oldalt egy zöld-ezüst színű szőlőfürt, bal oldalt egy ezüst ekevas lebeg.
Zánka község
Kép: Udvarházi IrénPanoramio

Zánka község címerének készítésénél a zánkai pecsét segítségül szolgált. A pecsét jelei a szőlőfürt, a jól megérett rizling ábrázolása, az ekevas Zánka szimbóluma, hiszen ma is használják az ekét a szőlőművelésre. A választóvonal, egy stilizált grafikai vonal, választja el a piros mezőt a zöldtől, melyben a zánkai templom kapott helyet.

A színek közül a nemzeti színeink dominálnak. Leghangsúlyosabb a piros: a háborúban elveszett emberek vérét idézi. Alatta a zöld Zánka térségét idézi, a minden évben kizöldülő természetet, a megújulást, az újjászületést. A mindenek fölött lebegő fehér: a becsület, igazság, józanság, a tisztaság szimbóluma.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei