Zaránk község címere

Zaránk község címere álló, csücskös talpú tárcsapajzs, középen ezüstszínű, hullámos ikerpólyával osztott.

  • A felső vörös színű mezőben, ezüstszínű jobbra néző, stilizált, ágaskodó ló motívum, amely utal az évek óta sikeresen megrendezett lovas napokra.
  • Pajzsközepén ezüstszínű, hullámos ikerpólya, amely a falu északi és déli határán folyó Tarna- és Kis-Tarna-patakokat szimbolizálja.
  • A pólyák között zöld színű mezőben ezüstszínű évszám „1274”, mely utal a település első okleveles említésére.
  • A pajzs alsó mezeje három részre osztott. A jobb oldali zöld színű mezőben, jobb haránt irányú, csúcsával felfelé néző, aranyszínű lebegő ekevas.
  • A bal oldali zöld színű mezőben bal haránt irányú, csúcsával felfelé mutató, aranyszínű lebegő csoroszlya.
  • A középső kék mezőben három szál arany búzaszál látható.
Zaránk község
Kép: GBviewPanoramio

Az ekevas és csoroszlya utal az itt élő lakosság őstermelői tevékenységére. Középen a pólyáig felnyúló kék színű ékben három aranyszínű lebegő búzakalász, mely bemutatja a település alföldi jellegére utaló növényi kultúrát, amelyet az itt élő emberek szívós, szorgalmas munkával évszádok óta termesztettek. Az ekevas, csoroszlya és a búzakalász a község 1775-ből származó pecsétjéről átvett motívumok.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei