Zebegény község címere

Zebegény község címere álló, kék színű, katonai pajzs. A pajzstalpon egy zöld mező, melyből egy arany szőlővessző (fürtökkel és levelekkel) nő ki és egy aranykaróra fut fel. Mellette két oldalról egy-egy ezüstruhába öltözött, fekete csizmás, kivont ezüstkardot tartó vitéz áll, középen vörös bélésű, aranykoronát tartanak kezükkel.

Zebegény község
Kép: Mojzer LászlóPanoramio

Zebegény község címerének fő hordozója az arannyal szegélyezett pajzs. Úgy a címernek, mint a zászlónak két fő színe a kék és a zöld. A címeren domináns a kék, ami a Dunához való erős kötődést jelenti, ugyanakkor a község szerves része az őt körülölelő zöld erdőség. A település, kialakulásának kezdeti időszakában, egyházi birtok volt, ahol gazdag gyümölcsöskertek voltak. A kivont karddal koronát tartó vitézek, a korona alatt lévő szőlőtőkével ennek a gazdag gyümölcstermő vidéknek a megtartását és óvását jelképezik.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei