Zichyújfalu község címere

Zichyújfalu község címere álló helyzetű, háromszögű pajzs. A kék pajzsmező veres cölöppel hasított, benne egy aranykorona lebeg, melyből arany napraforgó nő ki. A napraforgó szárán három-három aranylevél látható. A kék pajzsmezőben jobbról-balról egy-egy ötágú arany szarvasagancs lebeg.

Zichyújfalu község
Kép: Attila KissPanoramio

Zichyújfalu nevének előtagját a múlt század végén a gróf Zichy család nevéről kapta. Az "Újfalu" név gyakori névképző hazánkban. A község címerében szereplő két szarvasagancs a Zichy család címeréből származik. A grófi címerben: kék mezőben lebegő aranykoronából, két arany szarvasagancs nő ki. A két agancs között egy ezüst görög kereszt lebeg.

A község címerében látható aranykorona a falu és a falut körülvevő föld termékenységére, nagyon jó minőségére utal. A község címerében látható napraforgó a falu mai életét jelképezi. A címerben szereplő szép és hasznos növény nem csupán a környék mezőgazdaságára utal, amely a falu megélhetését biztosította évszázadokon keresztül. E virág jelentése ennél több, a település lakóinak vágyát fejezi ki, hogy az önállóvá vált községük élete minél hamarabb felvirágozzék!

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei