Zics község címere

Zics címere hasítással két részre osztott, álló ovális pajzs, melynek jobb oldali vörös mezejében lebegő helyzetű, arany apostoli kettős kereszt, bal oldali kék mezejében hegyével lefelé, élével balra fordított ezüst ekevas, fölötte ezüst heraldikai rózsa lebeg. A címerpajzsot vörös bélésű aranykartus keretezi, felül arany heraldikai koronával süvegezve.

Zics község
Kép: manuela.spainPanoramio

Zics település története elválaszthatatlan a Zichy családtól, akiknek a középkortól kezdve egészen a XX. századig voltak itt birtokaik. Rájuk utal az arany heraldikai korona, amely a család nemesi ágát szimbolizálja. Az ezüst ekevas a hagyományos mezőgazdasági termelést jelképezi. Az apostoli kettős kereszt és Szűz Mária jelképe, a rózsa a lakosság vallásosságát jeleníti meg a címerben, valamint utal a Zichyek által 1786-ban építtetett templomra, melynek freskóit Dorffmeister festette. A pajzsot keretező kartus (cartouche) díszítő elem.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei