Zimány község címere

Zimány címere ívelt oldalú ékeléssel három részre osztott, álló háromszögű pajzs, melynek első kék mezejében élével felfelé fordított fekete nyelű ezüstsarló fölött három arany búzaszál, a két szélső egy-egy levéllel megrakva. A második kék mezőben jobbra fordult aranyoroszlán, mely felemelt jobbjában aranymarkolatú és keresztvasú ezüst szablyát tart. A harmadik vörös mezőben zöld talajon a község templomának stilizált homlokzati képe látható ezüstszínben.

Zimány község
Kép: Pavlényi KárolyPanoramio

A sarló és a búzakalászok a település XIX. századi pecsétjéből származnak. A felemelt jobbjában kardot tartó oroszlán a Zimányban az 1770-es évektől a XX. század közepéig birtokos gróf Niczky család címerében szerepel, átvétele a község történetében játszott szerepükre utal. A templom az XIX. század végén épített műemlék értékű épületet jeleníti meg, valamint a település lakóinak vallási érzületét.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei