Bodmér község címere

Bodmér község címere álló helyzetű, háromszögű pajzs. Az osztatlan arany pajzsmezőben, kék sátor alatt a pajzs aljából kinövő ezüst templomtorony csúcsa látható, tetején egy aranykakassal. Az aranymezőben, két szimmetrikus helyzetű barna tölgyfa három-három zöld levelet és két-két zöld makkot hordoz.

Bodmér község
Kép: GyurIcaPanoramio
  • A templomtorony csúcsdísze: egy lépdelő aranykakas, a református vallás jelképe (Jézusnak Péterhez intézett szavaira utaló vallási szimbólum).
  • A sátorban, a jobb és a bal oldali arany pajzsmezőben, szimmetrikusan: egy-egy kitakart zöld halom és a csúcsukból kinövő egy-egy tölgyfa a település földrajzi fekvésére utal: a Vértes-hegység lábánál, a "Bodméri-vízfolyás" két partján található.
  • A két tölgyfa e kettős alapításnak is emléket állít. Bodmér Fejér megye egyik legrégebbi települése: "BUDMER" formában 1311-ből maradt fenn az első írásos említése. A török kiűzése után újra telepítette egy református közösség és a múlt század második felében alakult újra önálló községgé.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei