Zsarolyán község címere

Zsarolyán község címere álló, ezüstszínű pajzs. Rajta zöld halmon egy barna hajú, kék ruhás, bal kezében fehér keszkenőt, jobb kezében három szál vörös virágot tartó nőalak látható. A pajzs tetején egy enyhén jobbra forduló vörös bélésű, aranyrostélyos ezüstsisak nyugszik, nyakrészén aranyszalagon aranymedalionnal.

A sisak tetején egy vörös és kék ékkövekkel kirakott, arany leveles korona nyugszik, rajta egy levágott vörös ingujjas jobb kar, kezében egy aranymarkolatú ezüstkardot tartva. A foszlányok két oldalt kék és aranyszínűek. A címer alatt aranyszalagon a település neve olvasható, a felirat mellett egy-egy díszpont.

Zsarolyán község

Zsarolyán község címerén szereplő virágokat tartó nőalak erősíti a Zsarolyán név népi magyarázatát. A sisak a kardot tartó férfikar és az ötágú korona a nemesi közösségek általános jelképét tükrözi, a pajzsot a nemesi címerekre jellemző takarófoszlány díszíti a rajta levő címerképpel. A pajzs klasszikusan egyszerű vonalú. A sisak, a korona, az oromdísz és a takarók Zsarolyán nemesi közösségét jelképezik a klasszikus heraldika alapelvei szerint.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei