Zselickislak község címere

Zselickislak címere álló, háromszögű pajzs, melynek vörös mezejében zöld hármas halom középsőjén két levéllel megrakott arany szőlőfürt, amely fölött ezüst, ívelt oldalú talpas kereszt lebeg. A pajzsot egy-egy alul keresztbe tett szárú, aranymakkokkal megrakott zöld lombú tölgyfaág keretezi.

Zselickislak község
Kép: eTiGeRPanoramio

A címer a település természetes környezetére és a lakosok vallásosságára utal.

  • A hármas halom a zselici dombokat, a tölgyfaág a környező erdőket, illetve az erdőkben őshonos tölgyfákat szimbolizálja.
  • A lebegő, ezüstszínű, ívelt oldalú talpas kereszt a zömében katolikus vallású lakosságra, valamint az 1796-ban épült késő barokk stílusú római katolikus műemlék templomra, és az 1901 óta működő plébániára is utal.
  • Az arany szőlőfürt az évszázadok óta itt folyó magas kultúrájú szőlő- és bortermelést jelképezi, illetve a települést övező dombokon lévő szőlőket, gyümölcsösöket.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei