Zselicszentpál község címere

Zselicszentpál címere álló, kék háromszögű pajzs, vörös pajzstalppal. A pajzs kék mezejében a pajzstalp vonalán két egymással szembefordult aranyoroszlán áll, melyek mellső lábaikkal egy természetes színű, zöld lombozatú pálmafát támasztanak. A pálmafa lombján egy jobbra fordult fekete holló áll, csőrében arany kenyérszelettel. A vörös pajzstalpban a pajzs alsó vonalából kinövő három ezüsték látható.

Zselicszentpál község
Kép: Lukács ÉvaPanoramio

A címer a település történeti múltját szimbolizálja. A benne szereplő elemek a Pálos Rend jelképeit tartalmazzák, és Zselicszentpál címerében való szerepeltetésük azon helyi hagyományon alapulnak, mely szerint a Pálos Rend alapította a települést, ahol kolostoruk is volt. A címer vallási tartalma által jelképezi a falu lakosságának vallásos érzületét is.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei