Mosonudvar község címere

Mosonudvar címere kerek talpú pajzs. Zöld mezejében a pajzsfő elején és a pajzsfő hátsó részén egy-egy ezüsttelek. A pajzs zöld mezejében, a pajzstalp közepén arany farakás áll, melyből vörös lángnyelvek törnek elő. A tűzből jobbra fordult, kiterjesztett szárnyú, felszálló, arany főnix madár emelkedik ki. A pajzsfő elején lévő ezüsttelekben zöld szekérkerék, a pajzsfő hátsó részén lévő ezüsttelekben zöld fogaskerék lebeg.  A címerpajzs felett lebegő ezüstszalagra a község neve: MOSONUDVAR van írva fekete betűkkel.

Mosonudvar község

A Főnix (Phoenix) egy rendszeres időközönként tűzben elégő, majd poraiból feltámadó, megújuló madár, amiről többféle legenda is fennmaradt az ókori szerzők jóvoltából.  A monda szerint elhamvadt, majd feltámadva, a lángokból felemelkedő képzeletbeli lény az újjászületés, a megújulás szimbóluma lett. A címerben az arany főnix madár a 2010-ben önállóvá lett községet jelképezi.  A két kerék a hajdani mezőgazdasági jellegű településből napjainkra megújuló, jelentős ipari üzemekkel rendelkező Mosonudvarra utal.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei