Zákányfalu község címere

Zákányfalu címere csücskös talpú ezüstpajzs, vörös sátorral. Az ezüst pajzsmezőkben egy-egy stilizált, örökzöld (tuja) növény lebeg. A vörös sátor alján zöld halom, melyen ezüst rovátkolt várfal áll, jobbján nagyobb, balján kisebb toronnyal. A jobb oldali torony két ablakkal, alattuk boltíves kapubejárattal, a bal oldali két ablakkal ellátott. A fenti bástyanyílások fekete színűek. A várfal felett középen liliomos aranykorona, e felett arany görögkereszt.

Zákányfalu község
Kép: Mata HaryPanoramio

A vörös sátorban elhelyezkedő építmény ún. "Magashegyi" ősi településén volt egykori udvarházat mint a falu ősi magját szimbolizálja. A felette lebegő aranykorona jelentése kettős: utal az 1531-ben itt tartott rendi országgyűlésre, a felette lebegő aranykereszttel együtt a Zichy család címerének egy részletét ábrázolja. Az ezüstmezőben lebegő zöld tuják a községben nagy számban található örökzöld növényeket, a táj szépségét jelképezik a címerben.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei