Bodorfa község címere

Bodorfa címere csücskös talpú pajzs, óarany színű kerettel. Kék mezőben a pajzs alsó részén, ezüstszürke faágon, kardot fogó óarany színű oroszlán áll. A címer alsó részében lévő 1851-es évszám egy másfél évszázaddal ezelőtti falupecsét eredetére utal. Felső részben az oroszlán két oldalán ezüstszürke betűkkel a falunév monogramja (B F betűkkel jelölve) látható. A pajzs csúcsát olajágak díszítik.

Bodorfa község
Kép: gyuresz4Panoramio

A csücskös talpú pajzs címerábrája egy másfél századdal ezelőtti falupecsétről készült. Nagyon valószínű, hogy a falut alapító, annak nevet adó Bodor család nemesi címere. E címerből származhat a kardot fogó oroszlán. Az oroszlán Nap-állat, őrző-védő állat, maga az erő. A kard egyértelmű jelentése, hogy csak valamely harci jeleskedésért adatott. A kék a heraldikában egyjelentésű, utal a történelmi Zala zászlószínére. Egy bodorodó fa szerepel a címerképen, mely a régi település mocsaras, bokros természeti adottságaira utal.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei