Diósgyőr településrész címere

Diósgyőr címere álló, háromszögletű, vörös színű katonai pajzs. Alapját a zöld mező foglalja el, ezen Szűz Mária ülő ezüstszínű alakja, feje fölött aranyglória, ölében a gyermek Jézus. Mindkét oldalán egy-egy ezüst pálmafa. A pajzstartó az egyik oldalon tölgyfaág (fizikai-természeti értékeket jelképezi), a másikon olajág (szellemi értékek jelképe) arany, illetve ezüst termésekkel. A pajzs alatt szalag lebeg, felirata: Diósgyőr.

Diósgyőr településrész
Kép: v-arpadPanoramio

A címer fő alakja, Szűz Mária és a gyermek Jézus, ahogyan a két pálmafa is Diósgyőr feudális kori pecsétjének, valamint az ez alapján a XX. század legelején készült címerének az ábrája. A címer így eleget tesz a régi és tartós használat kívánalmának. A címertartó tölgyfaág a fizikai-természeti értékeket, az olajág pedig a szellemi értékeket jelképezi. A címer fő színei,a vörös és az ezüst azonosak az országosan ismert sportklub színeivel.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei