Komlóstető településrész címere

Komlóstető címere álló, háromszögletű, vörös színű katonai pajzs, a közepén ezüst szarufával. A szarufa által szabadon hagyott három mezőben egy-egy arany komló-toboz lebeg. A pajzstartó az egyik oldalon zöld tölgyfaág aranytermésekkel, a másik oldalon zöld olajág ezüsttermésekkel. A pajzs alatt egy szalag lebeg KOMLÓSTETŐ felirattal.

Komlóstető településrész
Kép: doboslewyPanoramio

A szarufa, ez a középkorban nagyon kedvelt mesteralak magával a formájával utal a felső részre, azaz a tetőre. A komló termése, az úgynevezett toboz pedig a leegyszerűsített ábrázolásával kiválón illik a címerekhez. A komló és a tető ezen heraldikai szimbólumai tehát a részönkormányzat nevét adják ki. Végül a címertartó tölgyfaág a fizikai-természeti értékeket, az olajág pedig a szellemi értékeket jelképezi. A címer színei a nemzeti színekre utalnak.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei