Betonszállítás és -forgalmazás

Betonszállítás és -forgalmazás a Korrekt Betonnál

Transzportbetonok szakszerű, biztonságos és pontos kiszállítását végezzük. A földnedves betont igény esetén a megrendelő saját járművel is elviheti.
Transzportbetonok szakszerű, biztonságos és pontos kiszállítását végezzük, de saját autóval is elvihetik megrendelőink a termékeinket

Cégünk a gyártás mellett a betonszállítás teljes körű lebonyolítását is biztosítja. Saját gépjárműparkkal rendelkezünk, így a bekevert, kész beton kiszállítása során megrendelőink biztosak lehetnek abban, hogy az építőanyag zökkenőmentesen megérkezik. (Termesztésesen van lehetőség a saját szervezésű járművel való szállításra is.)

Rendelkezésre álló szállítóeszközök

Minden olyan eszközzel rendelkezünk, amely a transzportbeton szállításához szükséges lehet. A megrendelt beton mennyiségétől, konzisztenciájától, az építési terület sajátosságaitól függően többféle járművel tudunk szállítani.

Járműparkunk:

  • 6 db 4 tengelyes Mercedes mixerkocsi
  • 4 db 4 tengelyes Mercedes billenős teherautó
  • 1 db 2 tengelyes Mercedes billenős teherautó
  • 4 db Mercedes nyerges billenős teherautó
  • 1 db 24 méteres beton pumix, rotoros
  • 1 db 29 méteres beton pumix
  • 1 db 24 méteres csarnokpumpa
  • 1 db 32 méteres csarnokpumpa
  • 1 db 36 méteres pumpa

Elsősorban a fővárosban folyó építkezések számára biztosítjuk az anyagot, de természetesen a betonszállítás Budapest határán túli megvalósításának sincs akadálya. A járművek igény esetén távolabbi településekre is gond nélkül elfuvarozzák az anyagot – akár billencsbetonról, akár mixer betonról van szó.

Fontos, hogy minden teherautóba GPS van beszerelve, így utólag a távolság és a helyszínen eltöltött idő is másodperc pontossággal ellenőrizhető.

Mikor melyik eszközzel szállítunk?

A földnedves állagú beton kiszállítása rendszerint billenős teherautóval történik. Ilyenkor a billencs beáll a területre, leborítja az anyagot, így azt helyben vagy talicskával eltolva lehet bedolgozni a kívánt helyre.

A földnedvesnél képlékenyebb beton kiszállítása mixerkocsival történik. Ehhez gyárilag tartozik plusz 2 db csúszda, ami költségmentesen használható, ezzel kb. 3 méter távolságig lehet eljuttatni az anyagot. Ha ennél nagyobb távolságot kell áthidalni, vagy magasba kell eljuttatni a betont, érdemes pumpát vagy pumixot rendelni.

Fontos! Sávalap vagy bármilyen gödör betonozásakor a mixer vagy a billencs nem állhat közelebb a gödörhöz annál, mint amilyen mély a gödör.

Költségek

A transzport beton árak kiszámításakor figyelembe kell venni a fuvarozási tételeket is. A betonszállítás összköltsége több díjtételből áll össze.

Egyfelől kilométerdíj kerül felszámolásra. Ez a járművek által megtett út hosszával arányosan nő. Tehát mivel cégünk betonüzeme a 11. kerületben helyezkedik el, a készbeton szállítás Budapest területén a legolcsóbb, a fővárostól távolodva pedig egyre nő a költsége.

Másfelől érdemes számolni azzal, hogy ha a teherautó a helyszínen egy óránál tovább vesztegel, az állásidő miatt kompenzációs díj kerül felszámolásra. Pumix rendelése esetén minimum fizetendő óradíj van.

Ezeken felül, ha szükséges, a behajtási és a területfoglalási engedély költsége is a megrendelőt terheli. A fel nem használt, megmaradt beton visszaszállítása szintén díjköteles.
A behajtási engedélyt cégünk intézi. A területfoglalási engedélyt, amennyiben szükséges, a megrendelő tudja beszerezni. Ezt mi a lefoglalandó négyzetméter kiszámításával tudjuk segíteni (a szállítójármű fajtájától függ a terület nagysága).
A szállítással kapcsolatos költségek egyébként az általános szerződési feltétek között részletesen megtalálhatók.

A szállítás folyamata

Először is a gyárban előállított transzport beton a keverő alatt elhelyezett szállítójárműbe töltődik (vagy a billenőrészére). A sofőr megkapja a szállítási megbízást a diszpécsertől, és a gépjármű elhagyja az üzem területét. Ezután a teherautó az előzetesen bejárt, akadálymentes útvonalon haladva leszállítja a betont az építkezés helyszínére. Miután megérkezik, megkezdődik a „kirakodás”, vagyis a beton lebillentése/leeresztése. A művelet végeztével a jármű visszatér az üzembe a következő szállításra.

A szállítás folyamatához szükséges idő hosszát egyébként a következő tényezők befolyásolják.

  • Az építkezési helyszín és az üzem közötti távolság.
  • A forgalom intenzitása, torlódások.
  • A leszállított beton mennyisége.
  • A kirakodási teljesítmény.
  • Az építkezési helyszín sajátosságai (elrendezés, akadályok).

Mi a megrendelő feladata?

Mindenekelőtt meg kell tervezni, hogy a mixerből hogy jut el a beton a bedolgozás helyére. Volt róla szó, hogy amennyiben magasba kell eljuttatni a betont (koszorú, födém), a betonszivattyú használata a legtöbb esetben elkerülhetetlen. A szükséges gémhossz meghatározásában is segítséget nyújtunk.

A szállítás megszervezéséhez és lebonyolításához szükségünk van a pontos szállítási címre és egy ott tartózkodó személy telefonos elérhetőségére.
Fontos, hogy billencs beton esetében a szállítás előtt 1-2 nappal, mixerbeton esetében a 2-3 nappal a korábban kell a betonrendelést leadni. Egyes esetekben – például a pumix csövek hordása miatt – a megrendelőnek kell munkaerőt biztosítani, ha nem akar extra felárat fizetni. A vevőt terhelő kötelezettségek, felelősségek egyébként az általános szerződési feltétek között részletesen megtalálhatók.

A Korrekt Beton feladata

Mi azt vállaltuk, hogy megrendelőinket kiváló minőségű betontermékekkel szolgáljuk ki, pontosan a megfelelő időben és mennyiségben. Ennek szellemében dolgozik csapatunk minden tagja.

Kapcsolatfelvétel

Rendelés előtt jó tudni

Kérdése van?

Amennyiben rendelkezik építési engedéllyel, a tervrajzokon az építész megjelölte a szerkezetekhez szükséges beton minőségét, csak le kell olvasni a tervekről.
Ha nem áll rendelkezésére ilyen terv, a kivitelezője fogja megmondani, milyen betont akarnak használni.

Ha nincs segítsége a beton minőségének meghatározásához, hívjon minket!

Betonjaink “kissé képlékeny” betonok. A “kissé képlékeny” kifejezés a friss beton konzisztenciájára vonatkozik. A konzisztencia a friss beton mozgékonyságának kifejezője, utal a felhasználhatóságra és a bedolgozhatóságra.
A friss beton konzisztenciáját a beton összetevőinek minősége és a keverék összetétele, mint például a víz-, cement-, adalékanyag- finomrész-tartalom befolyásolja.

Kissé képlékeny betonból minden vasalatlan és vasalt szerkezet elkészíthető, ha a vasalás nem túlságosan sűrű. Tömörítéséhez vibrátortkell használni. Szivattyúzható és látszóbeton készítésére is alkalmas.

C30/37-24 F2

  • “C” közönséges beton (Concrete = beton)
  • “30/37” szilárdsági mutató (37 N/mm2)
  • “24” maximális szemnagyság (24 mm)
  • “F2″ Terülési mérték (350 – 410 mm)

A tervrajzok alapján könnyen kiszámítható, a betonozni kíván szerkezet három értékét szorozzuk össze (hosszúság x szélesség x magasság).

Érdemes +5% mennyiséggel tervezni, mivel veszteség mindig adódhat, például az egyenetlen földmunka vagy a pontatlan zsaluzás, esetleg a szóródás miatt. Valamint a pumpában, mixerben, vagy a csövekben is maradhat némi beton, ami szintén a veszteséget növeli.