Bogádmindszent község címere

Bogádmindszent címerpajzsa a tárcsapajzs modernizált változata. Alatta aranyszínű, fekete vonallal kiemelt címerszalag, benne fekete nagy betűkkel a község neve: Bogádmindszent. Balra és jobbra szintén fekete számokkal az évszám: 1276, ekkor említették először Bogádot az írott források. A címerpajzs tetején középen jobbra és balra induló, a címerpajzsot jobb és a bal oldalon háromnegyed részéig körbefogó címertakaró, amelynek jobb oldala aranyszínű, bal oldala kék.

  • A címerpajzs felül vágott, felső részének színe világoskék, benne görbe kardot markoló kézfej, mint a Czinderi család címerében is.
  • A címerpajzs középső része piros, a földből három sárga színű búzaszál emelkedik ki, mint a falu első ismert pecsétjében. A középső szál mellett jobbra a címertanban stilizált csoroszlya, balra eke, amelyek szintén jelen vannak a falu 1722-es pecsétjében.
  • A címerpajzs alul vágott és hasított. Alsó jobb oldali mező zöld, fekete vonalakkal harántolt, bal oldali mezeje vörös, téglamintás.
Bogádmindszent község
Kép: egybePanoramio
  • Az alsó jobb oldali mező jelképezi a termékeny földet, azt, hogy az itt élők mezőgazdaságból, földművelésből keresték kenyerüket. A zöld föld egyben utal a Czinderyek címerében létható zöld pázsitra is.
  • A bal oldali alsó mező téglapiros, benne fekete vonalakkal kialakított téglák, amelyek a településen egykor működő téglaégető helyet idézik.
  • A három búzaszál, a csoroszlya, az eke szimbolizálja, hogy a település népe a földművelésből élt, utal a mindennapi kenyérre és ezen keresztül a reménységre is.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei