Avas településrész címere

Avas címere álló, háromszögletű, ezüsttel és zölddel hasított katonai pajzs, ezüstmezejében vörös kereszt látható, zöld mezejében pedig ezüst szőlőtőke lebeg fürtökkel, levelekkel. A pajzstartó az egyik oldalon zöld tölgyfaág arany termésekkel, a másik oldalon zöld olajág ezüst termésekkel. A pajzs alatt egy szalag lebeg, felirata: AVAS.

A mesteralak az egykori Szent György kápolnára utal (az ezüst alapon vörös keresztet nevezi a heraldika György-keresztnek), a szőlőtőke pedig a régi mezőgazdasági kultúrára. A címer osztása azt fejezi ki, hogy a mai lakótelep területén régen két település, Miskolc és Hejőcsaba osztozott. A tölgyfaág a fizikai-természeti értékeket, az olajág a szellemi értékeket jelképezi. A címer színei a nemzeti színekre utalnak.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei