Bogyoszló község címere

Bogyoszló község címere ívelt oldalú, ezüsttel keretezett, álló, hegyes talpú pajzs. Vörös mezejében, zöld hármas halom kiemelkedő közepében, ezüst latin kereszt korpusszal, oldalain három-három szál arany búzakalásszal, a hármas halom közepén arany, bizánci nyolcágú csillag alakú rajzolattal.

A pajzs élén egyenesen álló, vörös bélésű, ezüst rostélysisak látható nyakékkel, háromlombos, ékköves sisakkoronával. Foszlányok: zöld-arany és vörös-arany. A pajzs alatt felirat "BOGYOSZLÓ" vörös szegélyezésű arany (sárga) nagybetűkkel.

Bogyoszló község
Kép: A. Zoltán Sárdi ('SAZ BP')Panoramio

A címer csaknem teljes egészében az 1778-ban, a két 1779-ben, valamint az 1906-ban használt pecsét motívumait tartalmazza, kiegészülve egy fafaragók által kedvelt, de egy bogyoszlói ház mestergerendáján is megtalált jellegzetes ábrával, egy körbezárt csillagmotívummal.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei