Ménfőcsanak településrész címere

Ménfőcsanak címere álló, hegyes talpú, vízszintesen ezüst hullámpólyával vágott pajzs, felső vörös része függőlegesen hasított. A jobb oldali mezőben egy aranykoronán keresztül két ezüstszínű kard lebeg hegyével lefelé, hegyük alul keresztezik egymást. A bal oldali mezőben zöld halmon aranykoronában aranyszínű országalma látható kettős kereszttel a tetején. Az alsó zöld mező közepén, arany szőlőlevélben kék színű szőlőfürt lebeg. A pajzs tetején aranykorona lebeg. A pajzsot két oldalt zöld levéldísz övezi, alul száruk keresztezik egymást. A pajzs alatt a település neve MÉNFŐCSANAK olvasható.

Ménfőcsanak 1934-ben jött létre, három egymással határos község, Csanakfalu, Csanakhegy és Ménfő egyesítése nyomán. A Ménfő helységnév első írásos dokumentuma 1172-ből származik. Csanakot 1237–40 körül „Chonuch” formában említik. Ménfőcsanak 1970-től Győr egyik városrésze.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei