Boldogasszonyfa község címere

Boldogasszonyfa címere egyenesen álló, csücskös talpú, kék színű pajzs.

  • A pajzstalp alsó része zöld alapszínű. A címerpajzs kék mezőjének közepén egy stilizált, álló fa látható, középen osztva. A jobb oldala ezüst, a bal oldala aranyszínű. A jobb és a bal oldalon szimmetrikusan három-három kis oldalágból négy-négy levél nő ki, a fa csúcsán lévő osztva ezüst- és aranyszínnel.
  • A pajzsderék elejében a jobb oldalon aranyszínű, kör alakú nap, a pajzsderék bal oldalán a pajzsderék közepe felé néző ezüstszínű hold stilizált rajza látható.

A címerpajzs felett balra néző sisak látható. Tetején egyszerű, gombos sisakkorona fogja össze a sisaktakarót, mely a címerpajzs körül helyezkedik el. A sisaktakaró stilizált, bevágott szélű, levél vagy foszlányszerű. A címerpajzs alatti aranyszínű szalagon áll a felirat a község nevével. A szalag visszaperdülő részei kék színűek. A település felirata fekete színű: BOLDOGASSZONYFA.

Boldogasszonyfa község
Kép: Bozor MagdiPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei