Bolhás község címere

Bolhás címere vörös háromszögpajzs, zöld pajzslábbal. A vörös mezőben jobbról lekerekített széles végű ezüstkereszttől, balról nyolcágú ezüstcsillagtól kísért ezüstharang lebeg, melyen fekete színnel az 1533 évszám olvasható. Az alsó zöld pajzslábban liliomos aranykorona.

Bolhás község
Kép: futoatiPanoramio

A települést a XIV. századi okiratok Villa Bolhas néven említik, abban az időben a segesdi királynéi birtokokhoz tartozott. Erre utal a címer alsó részében látható liliomos aranykorona. A pajzsmezőben lévő címeralak a község 1533-ban készített harangját ábrázolja, amelyet elástak a föld alá, és a történelem viszontagságait ott vészelte át, majd egy földmunka során a felszínre került, jelenleg a Somogy Megyei Múzeumok Igazgatóságának épületében őrzik. A lekerekített széles végű kereszt és a nyolcágú csillag a település két vallási felekezetét, a római katolikus és református vallású lakosságot jelképezi.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei