Bóly város címere

Bóly címere csücskös talpú pajzs, zöld színű hármas halmában ezüst hármas folyószalag hullámzik. Középen aranyszínben ragyogva Nepomuki Szent János áll a középső dombot kissé eltakarva, az alacsonyabb jobb oldali dombon zöld szárú és aranyszínben virágzó káposztavirág, fölötte a nyolcágú csillag. A bal oldali dombon karózott szőlőtő zöld levelekkel és két nagy aranyszínű szőlőfürt látható. A címerpajzs fölött aranykorona liliomos ágak. A pajzs alatt a jelenlegi fő mezőgazdasági termelést jelképezve gabonakalász és leveles, címeres kukoricaszár koszorúja látható. A címer alatt betűszalagban a falu neve: BÓLY 1996 olvasható.

Bóly város
Kép: kun a hunPanoramio

A káposztavirág a betelepült magyarok hajdani fő foglalkozására, a csillag a falu református vallású telepeseire, a szőlőtő a karózást meghonosító németek egyik fő termelési ágára, a szőlőművelésre utal. A címerpajzs fölötti aranykorona a területet egykor birtokló Montenuovo hercegi családra emlékeztet.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei