Bonnya község címere

Bonnya címere arannyal és vörössel hasított álló háromszögű pajzs, melynek jobb oldali aranymezejében jobbra néző, vörössel fegyverzett, fekete koronás fekete fél sas, bal oldali vörös mezejének alsó felében négy ezüstpólya szerepel, a felső részében liliomos aranykorona lebeg.

Bonnya község
Kép: Dj. TënxPanoramio

A kettéosztott címer az egykor és jelenleg itt élő lakosság nemzetiségére utal, ugyanakkor kifejezi azok egységét is. Bonnya a XX. század közepéig jellegzetes sváb település volt, az 1940-es évek végén azonban kitelepítették őket. Az aranymezőben ábrázolt fekete fél sas az egykori császári Németország címerének részlete, és Bonnya község német nemzetiségű lakosaira utal. A bal oldali mező ezüstpólyái a magyar nemzeti címerből valók, és a település magyar lakosságát jelképezik. A korona Bonnya XIX. század közepén és második felében használt pecsétjeinek egyik eleme volt, és a címerben való szerepeltetése a jogfolytonosságot kívánja jelezni.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei