Bordány nagyközség címere

Bordány címere reneszánsz pajzs, melynek az alapmezeje kék színű. A pajzsderék osztott egy jobb haránt vörös szalaggal, amely felett lévő mezőt hasítás választ ketté.

  • A jobb oldali mezőben aranyló nap sugarai törnek elő vörös szőlőfürt és zöld levél mögül.
  • A bal felső mezőben államalapító Szent István királyunk aranyjobbja látszik, amint arany kettős keresztet emel (ez a helyi szobor meglétét hivatott jelezni).
  • A szalag alatti kék mezőben pedig egy aranymázú fekete ajtó-, és ablakbélésű, vörös tetejű és vörös toronysisakú aranykeresztes templom látszik. A torony a pajzs jobb oldalára esik.

A pajzson a magyar Szent Korona enyhén stilizált változata látható, eredeti színekhez közelítő összeállításban. A foszlányok jobbról és balról is vörös és aranyszínűek.

Bordány nagyközség
Kép: CedrusPanoramio

Bordány címere az alkotás-korabeli állapotot tükrözteti: a döntőnek tartott mezőgazdasági termékét a szőlőt; az egyidejűleg avatott Szent István-szobor egy részletét és a jelenleg fennálló templom távlati képét.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei