Borjád község címere

Borjád község címere a tárcsapajzs modernizált változata. A pajzs csücskébe belenyúlik a vastag fekete vonalakkal kiemelt, belül kék színű szalag, amelybe nagy fekete betűkkel a Borjád felirat került. A pajzs öt részre osztott vastag, fekete vonalak segítségével.

  • Jobb alsó mező türkiz zöld, a közeli Karasicát jelképezve.
  • Jobb középső mező világoskék, mint a Batthyány család címerpajzsa. Kék mezőben vízből magas szikla emelkedik ki, annak tetején pelikán fészkében fiait vérével táplálja, ugyanúgy, mint a Batthyány család címerében.
  • Bal alsó mező sötétbarna, a termőföldet jelképezve.
  • Bal középső mező piros. Alsó részében sárga, öt szálból álló búzakéve, felső részében élével lefelé állított fehér eke és csoroszlya. Mindkét szimbólum a Borjádiak életében fontos mezőgazdaságra utal.
  • Felső mező okkersárga színű. Benne fekete betűkkel évszám olvasható 1311-es év, amikor Borjádot először említették az okleveles források.
Borjád község
Kép: Gábor KuruczPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei