Borsodivánka község címere

Borsodivánka címere álló csücskös talpú pajzs, zöld mezejében három, arany búzakalász között hegyével lefelé álló ezüstcsoroszlya és ekevas. A pajzsra helyezett, nyílt ezüst lovagi sisakon leveles, aranykorona van. A sisakdísz kékruhás, kék kalapos parasztalak, jobbjában ezüstpengéjű, fekete nyelű kaszát, baljában három arany búzakalászt tart. A sisaktartó kék-arany és vörös-ezüst. A címer kifejezi a település jellegét a hagyományos mezgazdasági eszközök, mint címerképek segítségével.

Borsodivánka község

Borsodivánka címerének megalkotásához egy régi, 1784-ben készült pecsét-ábrázolás adott támpontot. A pecsét körirata: SIGNILLUM IVANKAIENSE 84” - a köriraton belül három búzakalász között hegyével felfelé álló csoroszlya és ekevas látható. A több, mint kétszáz éves jelkép alapul vétele során tekintettel kellett lenni arra, hogy az nincs pajzsba foglalva, s a színekre utaló jelzés sincs. A címertan szabályai szerint szerkesztett önkormányzati jelkép őrzi a hagyományokat, s annak szellemét megtartva kibővült, hogy a sok hasonló, földművelésre utaló ábrákat tartalmazó címertől egyértelműen megkülönböztethető legyen.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei