Borsosberény község címere

Borsosberény község címere barokkos formájú címerpajzsban zöld alapon, piros mezőben, ezüstszínben a lován ülő Szent Márton, aki köpenyét kardjával kettévágja és a mellette álló koldusnak adja. A címer tetején aranyszínű barokkos korona látható.

Borsosberény község

A címerábrázolás követi a borsosberényi kath. ecclesia régi pecsétnyomójának képét. Vörös mezőben, zöld alapon álló ezüst (fehér) lovas. Szent Márton alakja ismert motívuma a képzőművészetnek és általánosan ismert szentje a katolikus egyháznak. A téma azonban nem kizárólag vallási, sőt inkább általános, egyetemes. Az önzetlen és nagyvonalú segítségnyújtás, az elesettekkel való együttérzés, a szolidaritás tettekben megnyilvánuló példája. A legenda szerint Szent Márton saját köpenyét vágta ketté kardjával, hogy a fázó koldusra terítse. A címer barokkos formáját a berényi Mocsáry családra való utalás miatt kapta.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei