Böde község címere

Böde község címere ívelttalpú, háromszögű pajzs, ezüstmezejében behajló kék sátorral. Az ezüst pajzsfőben egy-egy lebegő, kifelé forduló zöld vadászkürt fenyőággal átfűzve. A pajzs alsó kék mezejében aranykoronából kinövő ezüsttemplom lebeg, arany templomtoronnyal és kereszttel. A pajzsot koszorúszerűen elhelyezett zöld szőlőlevél-fonat díszíti, két-két arany szőlővel. A koszorú alatt lebegő aranyszalagra fekete betűkkel, BÖDE felirat van írva.

Böde község
Kép: Varga MiklósPanoramio

Szent Mihály arkangyal tiszteletére szentelt Árpád-kori római katolikus zalaszentmihályfai templom, Zala megye egyik legértékesebb műemléke. az abroncskorona Szent Mihály arkangyal egyik attribútuma. A koronából kinövő templom ennek a szimbóluma. A települést övező gazdag állatvilágú csodálatos erdők, bükkből, tölgyből és erdei fenyőből állnak. A pajzsfőben elhelyezett fenyőággal átfűzött vadászkürt a környező erdők jelképe. A fenyőág megjelenítése azért is fontos, mert a múltban szegény volt a község, így sokan foglalkoztak seprű és kosárkötéssel, főként azonban gyantás fa készítésével, melyet a gyantás fenyőtuskókból hasogattak és az egerszegi piacon árulták.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei