Terézváros - 6. kerület fővárosi kerület címere

Terézváros címere álló, 7:8 arányú vörös háromszögű pajzs, arany szalagkereszttel. A kereszt szárait arany harántfonalak kötik össze. A szalagkereszt és pajzs színét vékony, legfeljebb 1/20 egység széles fekete kontúr választja el. A kereszt szárai egységesen 1 egység, az összekötő fonalak 1/4 egység szélesek. A harántfonalak külső szélei a keresztszárak tövétől egységesen 1 egységnyi távolságra indulnak/érkeznek a szárakba.

Terézváros - 6. kerület fővárosi kerület
Kép: tu andyPanoramio

A pajzs vörös színe Terézvárosnak, mint kerületnek önálló önkormányzati voltát jelképezi. A benne lévő mesteralak a pesti világörökségi terület középpontját alkotó Oktogon teret és az egymást ott keresztező Andrássy utat és Teréz körutat ábrázolja. Terézváros címerének monochrom ábrázolása esetén a vörös színt vékony függőleges, az arany fémet pontozás jelöli, és a két mázat egymástól a vöröset jelképező vonalaknál vastagabb kontúr választja el.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei