Buj község címere

Buj címere álló, csücskös talpú, kékkel és vörössel négyelt pajzs.

  • Első, kék mezejében ezüst jobb haránt pólya.
  • Második, vörös mezejében lebegő helyzetű arany latin kereszt.
  • Harmadik, vörös mezejében lebegő helyzetű arany apostoli kettős kereszt.
  • Negyedik, kék mezejében lebegő helyzetű arany nyolcágú csillag.

Szembefordult, arannyal ékített és vörössel bélelt pántos az ezüstsisak, vörössel és kékkel ékített heraldikai aranykoronával. A sisakdíszen három arany búzakalász, oldalra kihajló levelekkel. Takarók: mindkét oldalon vörös-arany. A címer alatt lebegő, hármas tagolású íves aranyszalagon feketével: BUJ felirat. A településnév előtt és után egy-egy díszpont.

Buj község
Kép: csiszerdPanoramio

Az ezüst harántpólya elsődlegesen a Pécz-nemzetséget és a belőlük származó Ibrányiakat szimbolizálja, akik őshonos birtokosoknak tekinthetők. A pólyának mögöttes jelentéstartalmat is tulajdoníthatunk: jelképezi a községhez kapcsolódó Lónyai csatornát is.

A régi buji pecsét búzakalásza a mezőgazdasági jellegű települést jelképezi, ekként szerepelnek a kalászok a címerben is.

A településen három egyház van jelen, melyeket a címer is megjelenít. A reformátusok csillaga mellett két kereszt jelenik meg, mégpedig a katolikusokat szimbolizáló kettős kereszt, valamint a görög-katolikusok hármas tagolású keresztje.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei