Buzsák község címere

Buzsák címere pirossal keretezett álló, kerek talpú pajzs, melynek ezüstmezejében középen szív alakú buzsáki varrottas minta látható. A szív alapszíne fehér, a piros szegélyen kívül váltakozó kék-piros ék alakban rovátkolt díszítéssel. A szív belsejében belül fent két oldalt egy-egy rózsa, váltakozó kék-piros szirmokkal, közöttük egy piros kockaminta. A szív alját kékkel keretezett, piros kacskaringókkal díszített, kék-piros kockázatú ún. hajóminta tölti ki.

A rostélyos sisakon lévő, ékkövekkel díszített aranykoronából három arany búzakalász nő ki. A takaró jobbról vörös, balról kék. A pajzsot jobbról egy somogyi juhászlegény, balról népviseletbe öltözött leány tartja, akik kék-piros rátétes mintázatú talapzaton állnak.

Buzsák község
Kép: PhotolinePanoramio

Buzsák címerében a szív és a benne lévő hajó motívum a hímzést, a pajzstartó alakok a néptáncot, népviseletet, a búzakalász pedig a mezőgazdasággal foglakozó települést szimbolizálja. A piros-kék színek az eredeti buzsáki hímzés színvilágát tükrözik.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei