Bükkszentlászló településrész címere

Bükkszentlászló címere álló, háromszögletű, vörössel és kékkel hasított katonai pajzs, amelynek vörös mezejében (heraldikailag) jobbra forduló, ágaskodó, jobb mancsában csatabárdot tartó aranyoroszlán, kék mezejében ezüstpohár lebeg. A pajzson háromlombú aranykorona, amelynek lombjai bükk-leveleket formálnak. A pajzstartó az egyik oldalon zöld bükkfaág arany termésekkel, a másik oldalon a Szent László füve nevű növény zöld ága kék virágokkal. A pajzs alatt egy szalag lebeg BÜKKSZENTLÁSZLÓ felirattal.

Bükkszentlászló településrész
Kép: ériimiPanoramio

A címerben a csatabárdot tartó oroszlán Szent László királyra, s ezáltal a település vagy részönkormányzat nevére utal, míg az (üveg) pohár arra a tényre, hogy a hely az itt működő üveghutának köszönheti létrejöttét. A korona arra emlékeztet, hogy ez a település a diósgyőri koronauradalom területén alakult ki. A korona lombjainak a formája, illetve az egyik címertartó a Bükkre és ezáltal a környezet természeti értékeire utal, míg a másik címertartó ugyancsak a névadó Szent László királyra tett utalás.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei