Cégénydányád község címere

Cégénydányád község címere zöld színű, pajzs alakú. A pajzs alján ezüstszínű hullámos sáv látható, ami felett három szál, arany búzakalász van összefogva. A pajzs tetején egy szembenéző, aranyrostélyos, ezüstszínű sisak van, vörös ékköves lánccal. A sisakon egy leveles korona látható, ékkövekkel és gyöngyökkel. A koronából három platánfa levél nő ki. A foszlányok két oldalt zöld-ezüst színűek.

Cégénydányád község
Kép: Tuba TihamérPanoramio

Cégénydányád címerének díszítése megmaradt a település régi címeréből, ami megegyezett a Kende báró címerének egy részletével. A település értékes arborétumát jelképezi a címer tetején a három platánlevél. A lakosság megélhetését biztosító mezőgazdaságot jelöli a pajzs zöld színe és a benne elhelyezkedő három szál búzakalász. A pajzson az ezüst hullámos szalag a településen átfolyó Szamos-folyót jelképezi.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei