Csabrendek község címere

Csabrendek címere álló helyzetű, csücskös talpú tárcsapajzs, vörössöl-kékkel hasított.

  • A jobb oldali vörös pajzsmezőben egy ezüst, lebegő páncélos vitéz jobb kezében egy buzogányt tart. Bal kezében kerek talpú pajzsot rajta vörös kereszttel.
  • A bal oldali kék pajzsmező alján zöld hármas halom látható. A hármas halomból kinövő arany szőlőtőke egy aranykarót fon körbe. A tőkén arany szőlőfürtök csüngenek.

A címerpajzs fölött egy ezüstbástyás falkorona látható. A három toronysisakos bástya közül a középső kapu nyílik.

Csabrendek község
Kép: Robert JPanoramio

Csabrendek község Csab és Rendek falvak összeolvadásával keletkezett. A címer Csabrendek község eredeti pecsétje alapján készült. A község lakói nemességüket a haza és kereszténység védelmében a török elleni harcokban vitézségükkel szerezték, erre utal a kereszt motívum. A másik pajzsmezőben levő hármas halom a község melletti hegyet jelképezi. A szőlőtőke nem csupán az itt termő borokra utal, hanem bibliai motívumként a bőség, gazdagság szimbóluma is.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei