Csaholc község címere

Csaholc címere csücskös talpú, a szimmetriáján mindkét oldalán és tetején homorúan bevágott úgynevezett tárcsapajzs. A pajzsbeli képek, mesteralakok: a pajzsláb vágásában futó hullámvonal fölött egy tölgyfa stilizált képe helyezkedik el. A pajzs felső homorú bevágásában CSAHOLC felirat található. Színek: A pajzs formáját kívülről arannyal szegélyezett vörös vonal alkotja. Az alsó vágás által határolt terület ezüstszínű, a benne lévő hullámvonal kék. A vágás felső, nagyobb hányadára nyúló tölgyfa fekete törzsű, zöld lombú.

Csaholc község

A pajzson elhelyezett tölgyfa jelenti Csaholc Erdőhát nevű kistájon való elhelyezkedését, az itt gyökeret verő szívós, tartós fájú természeti értékünket, nemkülönben utal a lakosság élni akarására, tartására. A folyó vonala a községünk határában található Túr-folyót jelképezi. A színek nemzeti hovatartozásukat jelzi-, megjelenik a magyar trikolor.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei