Csákvár város címere

Csákvár címere világoskék pajzs alapon reneszánsz tárcsapajzs, benne élével balra fordított ezüstszínű ekevas. Az ekevas két oldalán fekete szárú vörös bimbós virágok. A pajzsfőn ezüstszínű tornasisak áll, négy vörös színű rostélynyílással, a sisakon aranyszínű sisakkorona és három levélmotívumot ábrázoló zöld sisak tolldísz. A sisaktartók stilizált növényi ornamentikát ábrázolnak, a sisaktól kiindulva lecsüngenek a pajzs két oldalán, színük tompa zöld. A pajzs és a sisaktakarók által bezárt háttér vörös.

Csákvár város
Kép: Bozor MagdiPanoramio

A címer a csákvári Esterházy-kastély (jelenleg kórház) park felé néző homlokzatán látható, sisak nélküli címer variációja; a római katolikus templom homlokzatán (ugyanott az oratórium felett két példányban) is megtalálható; egy kőből készült példányt a múzeum őriz.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei