Csány község címere

Csány címere pajzs alakú, négyelt, ellentétes pajzsmezővel, amely magában foglal átlós irányban többször vágott mezejű narancssárga (vörös) és ezüstsávos részeket. Ellentétes átlós irányban kék mezőben stilizált dinnyelevél és dinnyetermés látható.

A címer kördísze magyaros motívumú keretdísz, alul zöld-fekete, felül zöld-sárga (arany) díszítéssel. A címer belső részében ún. kis címer van elhelyezve, amely vörös szegéllyel sárga (arany) alapon azonos színű motívumú. A kis címerben ekevas, csoroszlya, búzakalász és csillag található.

Csány község
Kép: EjjnyePanoramio

Csány község címerének alapjait az 1769-ből származó községi pecsét címeralakja alapján Gergely Árpád festő és grafikus tervezte: "Ekevas, három búzakalász, köztük csillag, felettük csoroszlya, fekvő helyzetben, élével felfelé. Körirat: Sigill: possessions Csany 1769."

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei