Csaroda község címere

Csaroda település címere háromszög alakú, melyet középen hullámos vonalú ezüstpólya oszt két részre. A címer alsó részén kék mezőben aranyszínű stilizált gyík található. A felső rész, hasítással osztott.

  • A heraldikai jobb oldalon zöld mezőben aranyoroszlán, kezében fekete színű szablyával, amint fekete sziklán két lábra ágaskodva támad.
  • A heraldikai bal oldalon, mint címerkép jelenik meg az Árpád-kori református templom falfestményrészlete. Ez a kék és vörös úgynevezett szűrmintás díszítmény a korai reformáció idejéből maradt ránk.

Az ezüstpólya a községben található a településnek nevet adó Csaronda-patakra utal.

Csaroda község
Kép: Mojzer LászlóPanoramio

Ez a címerkép a területet egykor birtokló történelmi családokra utal: Rhédeyekre és a Bayakra. A kék szín a környék vízjárta, mocsaras, lápos területeire utal, ahol az egyik legértékesebb állatfaj az elevenszülő gyík. Ez a jellegű díszítés az országban egyedülálló, így méltán került a címerbe.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei