Császár község címere

Császár község címere álló, ötszögletű, csücskös alapú tarpajzs. A tarpajzs felső részén CSÁSZÁR felirat van, római kapitális betűtípussal írva, alatta középen az első írásos említésre utaló 1233 felirat. A feliratok alatt a címer 2/3-át egy babérkoszorú tölti ki. A két ágból alul összefonódó babérkoszorú minkét ágán 17-17 levél van. A címer két színből áll, alapszíne sötétzöld, a benne található feliratok és a koszorú aranysárga.

Császár község
Kép: A. Zoltán Sárdi ('SAZ BP')Panoramio

Császár címere két színből áll, a zöld arra utal, hogy a település nagyon gazdag erdőségekben, a sárga pedig az aranyló búzamezőket szimbolizálja. Mivel római kori település, és a nevükben is megőrizték az erre való utalást, így a császárságot jelképező babérkoszorú van a címerben, és római kapitális betűtípussal kiírva a falu neve, és az első írásos említése: 1233. Egyéb szimbólum még: a zöld a remény színe is, az arany a gazdagságé, a babérkoszorú pedig a dicsőségé.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei